Sosyal Medya

Güncel

Cami karşıtı Koç’u boykot çağrısı

Koç Holding’e ait 70 bin metrekarelik Gebze Arçelik-LG fabrikasında mescid için 7 metrekarelik alan bırakmamasına tepki gösteren STK’lar, Koç’un ürünlerine boykot uygulanması çağrısı yaptılar.



Koç Holding’e baÄŸlı 70 bin metrekarelik Gebze Arçelik-LG klima fabrikasında, 7 metrekarelik alana bir mescid açılmamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. 

YILDIZ: KOÇ ZÄ°HNÄ°YETÄ° HERKESÄ° KENDÄ° GÄ°BÄ° GÖRÜYOR

Namaz Gönüllüleri Platformu Sözcüsü ve gazetemiz yazarı Abdullah Yıldız, “Koç Holding’in ortaya çıkışından bugüne bakın. Mekânlarında namaz kılınacak hiçbir yerin olmadığı hep ortaya çıkmıştır. Hatta namaz kılanlara da zorluk çıkardığı herkes tarafından biliniyor. Halkımızın da bu tutuma karşı Koç Holding’e tavır alması gerekiyor. Yani ‘sen benim inancıma, ibadetime engel oluyorsan, ben de senin ürünlerini almıyorum’ dememiz lazım” dedi.

DEVLET, BU MAÄžDURÄ°YETLERE DUR DEMELÄ°

Mescidi olmayan bir fabrikada çalışanların namaz kılma konusunda sıkıntı yaÅŸayacağını hatırlatan Yıldız, “Mescid açılmıyorsa demek ki çalışanlarına namaz kılmalarına da razı deÄŸiller. Orada çalışanlar da ÅŸuan kaçak göçek yollu namaz kılıyorlarsa durumun ne kadar vahim olduÄŸunu hissetmemiz lazım. Bu da büyük bir ayıptır, büyük bir rezalettir.  Her Müslümanın ibadet hakkı vardır. Devlet eliyle tüm özel kuruluÅŸlar bizzat denetlenmeli ve bu maÄŸduriyetlere son verilmeli” diye konuÅŸtu.

BÄ°MER’Ä°N CEVABI BÄ°R SKANDAL

Yıldız, BÄ°MER’in ibadet hakkını iÅŸverenin rızasına bırakıldığına yönelik açıklamasını eleÅŸtirdi ve “BÄ°MER’in görüÅŸü çok yanlıştır. VermiÅŸ olduÄŸu cevabı tamamen ÅŸiddetle kınıyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°BADETE KISITLAMA GETÄ°RENLERE YASAL DÜZENLEME ÅžART

Ä°lahiyatçı Yazar Ramazan Kayan da, “Ä°nsan haklarından, özgürlüklerden bahsedenler, Müslümanların en temel hakkı olan ibadet özgürlüÄŸüne kısıtlama getiriyor. Bunun ne insanlıkla, ne evrensel bildirgelerle hiçbir izahı yoktur. Burada en büyük görev aslında siyasilere düÅŸüyor.  Bu maÄŸduriyetlere yönelik yasal düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bu sorunu ancak böyle çözebiliriz. Yeni Türkiye’de böyle ÅŸeylerin hala olması ise çok üzücüdür” ifadelerini kullandı. 

KOÇ’A KARÅžI BOYKOT BAÅžLATILMALI

Kayan, “Koç Holding’e baÄŸlı Gebze Arçelik-LG klima fabrikası uyguladığı bu davranışla, Koç zihniyetini gözler önüne seriyor. Yasakçı zihniyete özgürlükçü duruÅŸun sergilenmesine halkımız da ortak olup, Koç’a karşı boykot baÅŸlatmalı. Ürünlerini almamalı. Sonuç olsun veyahut olmasın ama tutumumuzu göstermek gerekiyor. Bu bilinci de yaygınlaÅŸtırmamız lazım” dedi. 

BÄ°MER’in açıklamasını eleÅŸtiren Kayan, “BÄ°MER, bu cevabıyla 28 Åžubat zihniyetinin devam ettiÄŸini gösteriyor. Metinde geçen inanç, ibadet özgürlüÄŸüne yönelik çok ciddi ‘Eski Türkiye’ algısının vardır. Ne olursa olsun, ibadetin gerçekleÅŸip gerçekleÅŸmemesi konusunda Allah dışındaki baÅŸkalarının engel koymaları, sınırlama getirmeleri, asla söz konusu olamaz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.